Szezámos marhahús paradicsomsalátával
- 120g hátszín falatnyi darabokra vágva
- szaké ízlés szerint
- 6 koktélparadicsom
- 4 retek
- 10 szép salátalevél
- az öntethez:
- 2 kanál szójaszósz
- 2 kanál ecet
- 1 kanál cukor
- 1 kanál szezámolaj
- 1 kanál fehér szezámmag
- 1 kanál reszelt gyömbér
A húst vágd falatnyi darabokra. Szakéval ízesített vízben blansírozd 2 percig, amíg a felszíne kicsit megbarnul. Vedd ki a vízből, csepegtesd le. A koktélparadicsomot és retket szeld a lehető legvékonyabbra. 5 salátalevelet tépj szét 6-8 darabra. Keverd össze az öntet hozzávalóit.
Először az egész salátaleveleket tedd a tányérokra, rá a húst, arra a széttépett leveleket, arra a retket és a paradicsomot, majd öntsd rá az öntetet.